Opinie

Perez oppert winteraanwinst voor Ajax: 'Hem terughalen, is dat een brug te ver?'

Perez oppert winteraanwinst voor Ajax: 'Hem terughalen, is dat een brug te ver?'

03-12-2023 23:36

Kenneth Perez heeft een opvallende naam genoemd in de zoektocht van Ajax naar een nieuwe controleur. De analist van ESPN zou een terugkeer van Lasse Schöne wellicht een interessante optie vinden. De 37-jarige Deen speelde zondagmiddag met NEC tegen zijn oude ploeg.

Het is algemeen bekend dat Ajax komende winter op zoek gaat naar versterking op het defensieve middenveld. Aan tafel bij Dit Was Het Weekend verbaast Perez zijn collega's door de naam van zijn landgenoot te noemen. "Schöne terughalen. Of is dat een brug te ver, qua leeftijd?"

Schöne, voormalig Deens international, kan niet altijd op een basisplaats rekenen bij de Nijmegenaren en laat ondanks zijn absolute kwaliteit zien op zijn laatste benen te lopen. "Ik denk dat dat inderdaad een brug te ver is", antwoordt presentator Milan van Dongen. "Daar moeten ze niet aan beginnen toch?"

Schöne speelde tussen 2012 en 2019 maar liefst 280 officiële wedstrijden voor Ajax. Met de Godenzonen werd hij drie keer landskampioen en bereikte hij in 2019 de halve finales van de Champions League.