Nieuws

Schöne ziet stijgende lijn bij Ajax: 'Dat was een maand geleden wel anders'

Schöne ziet stijgende lijn bij Ajax: 'Dat was een maand geleden wel anders'

02-12-2023 13:29 Laatste update: 13:25

Oud-Ajacieden Lasse Schöne en Jasper Cillessen zijn beide in dienst van NEC, dat zondag om 14.30 uur zal aftrappen tegen Ajax in eigen huis. Beide spelers verwachten dat de Amsterdammers spoedig weer aan de top zullen staan, vertellen ze in gesprek met De Gelderlander.

"We hadden Ajax een maandje eerder moeten treffen", vertelt Schöne die aangeeft dat de Amsterdammers weer naar boven kunnen kijken. "De wedstrijd tegen Marseille was daar een goed voorbeeld van. Ze verloren weliswaar, maar toen ze met een man minder op het veld stonden, liepen de spelers een stapje harder voor elkaar en kwamen ze nog sterk terug. Dat was een maand geleden wel anders", besluit de oud-Ajacied.

Cillessen kan zich vinden in de woorden van zijn collega. "Ajax komt langzaam terug op het niveau wat ze kunnen halen", vertelt doelman van NEC. "Helaas voor ons, maar positief voor Ajax. In de eerste seizoenshelft pak je geen prijzen. Als ze aan het einde van het seizoen bij de bovenste plekken staan, hebben ze toch nog een goed jaar gehad. Tenminste, als je in ogenschouw neemt waar ze vandaan zijn gekomen", besluit Cillessen. 

NEC zal proberen de drie punten in Nijmegen te behouden om zo op een gelijk puntenaantal te komen met de Amsterdammers. De ploeg heeft zijn laatste vijf Eredivisie-duels allemaal gelijkgespeeld en zal dus op zoek zijn naar een overwinning.