'De Roon om twee belangrijke redenen hoog op verlanglijstje Ajax'

'Ajax denkt aan De Roon'
30 november om 11:46

De naam van Marten de Roon is wederom gevallen rond Ajax, waar de NOS nu weet te melden dat de middenvelder als serieuze optie wordt gezien. Het medium schrijft dat De Roon vanwege zijn ervaring op het lijstje in Amsterdam staat.

Bij de NOS weet men te melden dat een Nederlander in de zoektocht naar een ervaren middenvelder een streepje voor heeft. Eerder werd Pierre-Emile Højbjerg als veelvuldig aan Ajax gelinkt, waar de Deen onmogelijk lijkt voor de Amsterdammers. De Roon wordt nu als mogelijke optie voor Ajax gezien, waar de middenvelder 'niet de persoonlijkheid is waar Ajax naar op zoek is, maar met zijn ervaring kan hij jonge jongens zeker helpen'. Door zijn nationaliteit en rol als verdedigende middenvelder zou De Roon 'twee belangrijke vinkjes' achter zijn naam hebben staan.  Eerder deze maand noemde Kees Luijckx een transfer van De Roon naar Ajax al niet ondenkbaar.

Vanuit de jeugd van Feyenoord maakte De Roon zijn doorbraak in Nederland bij Sparta en SC Heerenveen mee. In 2015 nam Atalanta de middenvelder transfervrij over, waar een jaar later een transfer naar Middlesbrough volgde. De Italianen leken al snel spijt te hebben van het vertrek en haalde De Roon na een seizoen weer over. De 31-voudig international droeg al 315 keer het shirt van Atalanta, waar zijn contract komende zomer op zijn eind loopt. Of Ajax de middenvelder komende winter al wil verwelkomen of wacht tot het contract van De Roon afgelopen is, is niet duidelijk. De marktwaarde van de middenvelder wordt geschat op tien miljoen euro.