Veerman komt met speciaal advies aan Koeman over het EK in Duitsland

Veerman laat zich uit over het EK in Duitsland
29 mei om 08:15

Joey Veerman ziet zichzelf als ideale partner van Frenkie de Jong op het middenveld tijdens het EK 2024. De twee hebben echter nog nooit samengespeeld bij Oranje, maar toch denkt de middenvelder een goed koppel te kunnen vormen. VoetbalNieuws.nl zet zijn uitspraken voor je op een rij.

De Jong herstelt van een enkelblessure en is vrijwel zeker van een plek in de definitieve selectie. Veerman, die ook op een plek in de selectie hoopt, denkt dat hij goed kan samenspelen met De Jong. "Het zou apart zijn om te zeggen dat het niet kan als we het nog nooit geprobeerd hebben," vertelt Veerman aan De Telegraaf. "Ik denk dat goede voetballers altijd samen kunnen spelen."

Het is echter de vraag of de bondscoach Ronald Koeman het duo samen zal opstellen. Koeman ziet Veerman meer als een stand-in voor De Jong. Veerman, die voor zijn eerste grote toernooi staat, kijkt ernaar uit om deel te nemen aan het EK. "Iedereen zegt dat een groot toernooi het mooiste is wat je als voetballer kunt meemaken. Bij het vorige EK zat ik nog met vrienden op de tribune," aldus Veerman.

Koeman maakt woensdag zijn definitieve selectie van 26 spelers bekend. De verwachting is dat De Jong, ondanks zijn blessure, wordt geselecteerd vanwege zijn onmisbare kwaliteiten voor Oranje. Koeman zou De Jong ook kunnen inzetten zoals Marco van Basten in het verleden: later in het toernooi, als hij weer fit is.