Koeman vertelt: hierom is Ian Maatsen niet opgenomen in de EK-selectie

29 mei om 17:38

Ronald Koeman heeft uitgelegd waarom Ian Maatsen niet is opgenomen in de EK-selectie van het Nederlands elftal. De linksback van Borussia Dortmund was wellicht de meest afwezige naam in de lijst van 26 spelers die komende zomer mee gaan naar het toernooi in Duitsland. Volgens de bondscoach heeft dat niets te maken met het feit dat de Champions League-finalist zijn Oranjedebuut nog moet maken.

Waarom gaat Ian Maatsen niet mee naar het EK?

Dat Maatsen wellicht wat onbekender is binnen de selectie, is volgens Koeman dus niet de reden, zo vertelt hij woensdag op de persconferentie. "Het is gewoon wat ik probeer aan te geven; de cyclus die we met elkaar gehad hebben en dan zet je ze af in de positie waarin ze spelen. Ik heb volgens mij ook uitgelegd dat ik met Aké, Blind en Van de Ven die positie heel goed kan invullen. Dat geeft me weer de gelegenheid om aanvallend een extra speler in de groep te zetten."

Maatsen niet in EK-selectie Oranje

In dat opzicht hebben andere spelers dus geen streepje voor op Maatsen. "Want hij is al bij het Nederlands elftal geweest, vaak dat er blessures vielen. Het zou heel goed kunnen dat hij de komende periode die stap wel maakt", aldus Koeman."Maar ik kies voor deze groep, want nogmaals, ik heb ook aangegeven dat een ieder een rol in deze groep moet hebben. Dat is belangrijk, dat je een selectie maakt die met elkaar tot prestaties komt. Dat wil niet zeggen dat hij niet daarin past, totaal niet, maar zijn rol is wel anders dan die van een Daley Blind."

Oranje begint het EK op zondag 16 juni met de wedstrijd tegen Polen, om 15.00 uur in Hamburg. Daarna wachten de clashes met Frankrijk en Oostenrijk in de poule.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!