Nieuws

Oranje-speler gezien als ideale versterking voor Ajax: 'Kan ook écht voetballen'

Oranje-speler gezien als ideale versterking voor Ajax: 'Kan ook écht voetballen'

25-11-2023 10:32

Volgens Kees Luijckx bij Voetbalpraat is Marten de Roon momenteel de perfecte speler om de rol van controleur bij Ajax te vervullen. De Oranje-international wordt gezien als de ideale kandidaat om het evenwicht op het middenveld in Amsterdam te herstellen. De Roon zijn contract bij Atalanta Bergamo loopt tot het einde van dit seizoen.

Ajax heeft plannen om zich in januari te versterken met een controleur op het middenveld Daarnaast wordt er veelvuldig gesproken over de noodzaak van ervaring binnen de selectie. Volgens Luijckx is Marten de Roon de gedroomde versterking voor deze specifieke rol. "Ik denk dat Silvano Vos een hele goede speler kan worden, maar hij is wel vaak geblesseerd", begint de voormalig AZ-speler.

"Die zes-positie lijkt mij heel belangrijk. De Roon heeft zo veel ervaring en hij kan ook echt wel voetballen. Er wordt vaak gedaan alsof hij alleen maar een sloper is, maar hij heeft een hele goede functionele techniek. Dat zou ik echt een goede speler vinden." Luijckx vraagt zich echter af of De Roon naar Amsterdam wil komen. "Dat is het probleem van Ajax. Dat zal voor een hoop spelers gelden. Het is minder aantrekkelijk", besluit hij.

De Roon kwam dit seizoen al zestien keer in actie voor Atalanta, waarin hij vier assists wist te leveren. De middenvelder uit Zwijndrecht heeft momenteel 41 interlands op zijn naam staan. Via de jeugd van Feyenoord kwam De Roon terecht bij Sparta, waarna hij in 2012 transfervrij de overstap naar SC Heerenveen maakte. Drie jaar later verdiende De Roon een transfer naar Atalanta, dat de middenvelder in 2016 voor een seizoen verhuurde aan Middlesbrough. Inmiddels staat de teller voor Atalanta op 315 wedstrijden.