Nieuws

Marseille op zijn hoede voor Ajax: 'Niet meer hetzelfde team als toen'

Marseille op zijn hoede voor Ajax: 'Niet meer hetzelfde team als toen'

29-11-2023 15:20 Laatste update: 15:21

Bij Olympique Marseille is men op hun hoede voor Ajax. Donderdagavond gaan de Amsterdammers op bezoek bij de Fransen, om een cruciale Europa League-wedstrijd te spelen. Volgens keeper Pau López liggen de verhoudingen anders dan ruim twee maanden geleden.

Toen werd het namelijk 3-3 in de Arena, terwijl Ajax in de grootste crisis sinds het voortbestaan van de club verkeerde. De ploeg van toenmalig trainer Maurice Steijn liet zich bij vlagen goed zien, maar was ook enorm kwetsbaar in de omschakeling. Bij Marseille had er op dat moment nét een trainerswisseling plaatsgevonden. "De context bij beide teams is nu heel anders. Voor ons was het toen een heel lastige week, met alles dat er was gebeurd", aldus López vooruitblikkend op de persconferentie. "Ajax stond er ook slecht voor. Maar het is niet meer hetzelfde team als toen. Ik verwacht een heel moeilijke wedstrijd."

Marseille staat daarentegen op de eerste plaats in poule B. Het verschil met hekkensluiter Ajax is zes punten. De ploeg van trainer John van 't Schip móet dus winnen om kans te houden op overwintering.

Dat dat in het Stade Vélodrome lastig zal worden, is duidelijk. Marseille staat momenteel onder leiding van Gennaro Gatusso, maar de Italiaan weet in de competitie nog niet te overtuigen met zijn ploeg. L'OM staat zelfs op de twaalfde plaats in de Ligue 1. Hoge pieken worden afgewisseld met diepe dalen, erkent ook hij. "Dat zie je in veel wedstrijden terug. Er zijn hier afgelopen zomer ervaren spelers met veel karakter vertrokken. Maar dit is ook iets voor mij als coach om te verbeteren", klinkt het. "We moeten in staat zijn om negentig minuten hetzelfde niveau te bereiken. Sinds de start van het seizoen zien we al dat soms opeens de intensiteit afneemt. Morgen moet dat anders."

Olympique Marseille – Ajax begint donderdagavond om 21.00 uur. VoetbalNieuws zal via Langs de Lijn live verslag doen van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.