Nieuws

Pusic over zijn nieuwe klus in Oekraïne: 'Het is een reizende familie'

Pusic over zijn nieuwe klus in Oekraïne: 'Het is een reizende familie'

28-11-2023 10:55 Laatste update: 10:55

Marino Pusic vertrok iets meer dan een maand geleden bij Feyenoord. Na 2,5 jaar als assistent van Arne Slot, kreeg Pusic een aanbieding die hij niet kon laten lopen. 

Shakhtar Donetsk, de nieuwe club van Pusic, speelt dinsdagavond een Champions League-duel tegen Royal Antwerp. Shakhtar speelt een thuiswedstijd, maar vanwege de oorlog in Oekaïne wordt het duel in Hamburg gespeeld. "Ik ben aardig ingeburgerd", zegt Pusic desondanks bij Rondo
 
"Het is een reizende familie, we zijn eigenlijk op een soort trainingskamp maar dan met elke drie dagen een officiële wedstrijd." In de Champions League moet Shakhtar winnen van de ploeg van Mark van Bommel om zicht de houden op overwintering. "Dat zou geweldig zijn, maar ons doel was om Europees te overwinteren. Aan de andere kant: als je zo dichtbij bent en echt nog kans hebt om iets te bereiken, dan moet je er gewoon voor gaan." 
 
Om Feyenoord achter te laten voor zijn nieuwe klus was lastig, laat Pusic weten. "Na 2,5 jaar Feyenoord had ik het gevoel dat ik er al vijf jaar zat. Het was vrij intens. We begonnen in de eerste voorronde van de Conference League en eindigden in de Champions League. Ontzettend fijne club, ontzettend fijne mensen." Pusic werd afgelopen seizoen kampioen met Feyenoord en bereikte in 2022 de finale van de Conference League.