Nieuws

Slot zeer tevreden over aanwinst voor staf: 'Een zeer talentvolle trainer'

Slot zeer tevreden over aanwinst voor staf: 'Een zeer talentvolle trainer'

27-11-2023 14:40 Laatste update: 16:58

Arne Slot is zeer te spreken over Etiënne Reijnen, de beoogd nieuwe assistent van Feyenoord. De puntjes moeten nog op de i gezet worden in zijn contract, maar zijn waarschijnlijke komst stelt de trainer tevreden. Daarmee hebben de Rotterdammers een vervanger gevonden voor de vertrokken Marino Pusic.

"Als hij komt", zegt Slot lachend op de persconferentie over zijn nieuwe assistent Reijnen. "De kans is natuurlijk enorm groot dat hij gaat komen en de laatste details moeten nog uitgewerkt worden. Ik heb er goed over nagedacht, zoals je denk ik mag verwachten. Ik heb ook een belangrijk criteria gevonden dat iemand die je nieuw aantrekt binnen het seizoen dat je die ook al goed moet kennen. Dat je niet overnieuw hoeft te beginnen."

Ook zijn kwaliteiten gaven de doorslag bij Slot. "Tuurlijk kijk je ook naar kwaliteiten. Etiënne is een zeer talentvolle trainer. Het is niet voor niets dat zijn oude trainer Dick Schreuder, die ik hoog heb zitten, hem ook al vaker heeft gebeld of hij met hem mee wilt naar Spanje. Dat geeft aan dat het een talentvolle trainer is."

Reijnen, 36 jaar, is op dit moment nog werkzaam bij Cambuur. Zijn leeftijd gaf ook doorslag. "Met de ervaren staf die wij hebben is het fijn om iemand te hebben die de aansluiting goed heeft met de kleedkamer. Wat mij betreft heeft hij allemaal vinkjes die gezet zijn om hem aan te trekken."