Nieuws

'Ajax in winterstop naar Spaanse kust, Amsterdammers oefenen tegen Duitsers'

'Ajax in winterstop naar Spaanse kust, Amsterdammers oefenen tegen Duitsers'

27-11-2023 08:04

Ajax zal in de winterstop voor een trainingskamp afreizen naar de Spaanse kust, zo weet De Telegraaf te melden. Voor de Amsterdammers wacht er een periode van 2 tot en met 7 januari in Cádiz, waar het ook een oefenwedstrijd zal gaan afwerken.

Volgens de ochtendkrant zal Ajax tijdens het trainingskamp in Spanje een oefenwedstrijd spelen tegen Hannover 96, waarmee het nog over in gesprek is. Zaterdag 6 januari zou zijn uitgekozen als datum voor oefenpartij. Het trainingskamp zal John van ’t Schip 'eindelijk de kans geven om een aantal dagen achter elkaar met zijn selectie te kunnen trainen'. Iets dat door de overvolle voetbalagenda nog niet mogelijk is geweest voor de interim-trainer. Tot de winterstop komt Ajax nog zeven keer in actie, waar onder andere twee wedstrijden in de Europa League, het restand tegen RKC en de bekerwedstrijd in Utrecht op het programma staan.

Vorig seizoen zette Ajax ook al de tenten op in Spanje, waar Marbella gold als winters onderkomen voor de selectie van Alfred Schreuder. Tijdens het trainingskamp ging Ajax in een oefenwedstrijd tegen Blackburn Rovers met 0-2 onderuit.