Opstellingen

Vermoedelijke opstelling Ajax: Van 't Schip wijzigt bij afwezigheid sleutelspelers

Vermoedelijke opstelling Ajax: Van 't Schip wijzigt bij afwezigheid sleutelspelers

25-11-2023 11:45 Laatste update: 24-11-2023 22:32

Carlos Forbs keert zaterdagavond waarschijnlijk terug in de basisopstelling van Ajax. De Portugese vleugelaanvaller zal daarmee de vervanger gaan worden van Steven Bergwijn. De aanvoerder van de Amsterdammers kampt met een blessure en moest daardoor ook de interlandperiode met Oranje aan zich voorbij laten gaan.

Ajax speelt zaterdagavond in eigen huis tegen hekkensluiter Vitesse, dat weer onder leiding van interim-trainer Edward Sturing staat. John van 't Schip kiest bij Ajax waarschijnlijk voor twee wisselingen. Zo is naast Bergwijn ook Branco van den Boomen niet inzetbaar, waardoor het ernaar uit ziet dat Kenneth Taylor, Benjamin Tahirovic en Kristian Hlynsson het middenveld gaan vormen.

In de defensie worden er daarentegen geen wijzigingen verwacht ten opzichte van het laatste competitieduel met Almere City (2-2). Diant Ramaj staat weer op doel, al is nummer een Gerónimo Rulli weer op de goede weg terug. Forbs wordt in de aanval waarschijnlijk geassisteerd door Steven Berghuis, die op rechts begint, en Brian Brobbey in de spits. Ook laatstgenoemde is echter nog niet helemaal okselfris.

Ajax – Vitesse begint zaterdagavond om 21.00 uur. VoetbalNieuws doet via Langs de Lijn live verslag van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Ramaj; Sosa, Hato, Sutalo, Rensch; Taylor, Hlynsson, Tahirovic; Forbs, Brobbey, Berghuis.