Nieuws

'Ook Tottenham kan straf krijgen: omstreden Defoe-transfer mogelijk onderzocht'

'Ook Tottenham kan straf krijgen: omstreden Defoe-transfer mogelijk onderzocht'

21-11-2023 17:23

Er dreigen mogelijk grote problemen voor Tottenham Hotspur. Volgens de Engelse krant The Times worden de Londenaren ervan beschuldigd in het verleden zaken te hebben gedaan met een niet-geregistreerde zaakwaarnemer. Daardoor staat de club mogelijk eenzelfde lot te wachten als Everton.

De wanordelijkheden zullen mogelijk hebben plaatsgevonden in 2008, toen Daniel Levy, de voorzitter van de Spurs, met Portsmouth onderhandelde over de transfer van Jermain Defoe. Zijn belangen werden destijds behartigd door Mitchell Tomas, notabene een oud-verdediger van de club. Hij zou toen niet over de juiste papieren hebben beschikt.

Dat gegeven is ten strengste verboden. Thomas is door de Engelse voetbalbond zelfs op een lijst met agenten gezet die niet over de juiste veergunning beschikten. Wanneer dat wel wordt gedaan, lonken mogelijk zeer zware straffen. Zo kreeg Everton bijvoorbeeld tien punten aftrek vanwege schending van winstgevendheid en duurzaamheid.

Mocht er bewijs zijn dat Thomas inderdaad betrokken was bij de transfer van Defoe, dan is de FA bereid om de zaak opnieuw te openen. Dat meldt het in een verklaring aan The Times. De aanvaller verklaart dat hij zichzelf heeft vertegenwoordigd, maar toenmalig Portsmouth-coach Harry Redknapp spreekt dat tegen. Die club stelt niets van de zaak af te weten. Het destijds zittende bestuur is volledig vertrokken.