Nieuws

Ajacied Bergwijn krijgt steun van teamgenoot: 'Een echte aanvoerder'

Ajacied Bergwijn krijgt steun van teamgenoot: 'Een echte aanvoerder'

21-11-2023 12:16

Kenneth Taylor is in de bres gesprongen voor zijn aanvoerder. De middenvelder van Ajax vindt de kritiek op Steven Bergwijn niet terecht en komt in gesprek met Voetbal International op voor de aanvaller.

Bergwijn werd door de vertrokken Maurice Steijn aangewezen als aanvoerder en behield deze status onder interim-trainer John van ’t Schip. Op het aanvoerderschap van Bergwijn was veel kritiek. "Volgens mij heeft hij zelf ook al uitgelegd, jullie zijn er niet bij in de kleedkamer. Dus jullie zien niet wat hij in de kleedkamer allemaal doet. Hoe hij ons allemaal oppept voor wedstrijden", stelt Taylor. "Hoe hij ons allemaal meeneemt bij de voorbereiding op trainingen, bij de warming-up. Dat zien jullie niet. Hoe hij praat met de jongens en zelf het goede voorbeeld geeft. Ik vind hem een echte aanvoerder", aldus de middenvelder.

Ajax maakt een lastig seizoen mee en staat na elf wedstrijden op twaalf punten. Taylor kwam dit seizoen al zeventien keer in actie voor de Amsterdammers, waarin de 4-voudig international goed is voor één doelpunt en assist.