Nieuws

'Vitesse komt weer uit bij oude tussenpaus: club wil Sturing aanstellen'

'Vitesse komt weer uit bij oude tussenpaus: club wil Sturing aanstellen'

17 november - 08:33

Vitesse zou de eerste seizoenshelft graag willen afmaken met Edward Sturing. Na gesprekken van technisch directeur Benjamin Schmedes met een drietal andere kandidaten, ziet de clubleiding echter in Sturing de ideale tussenpaus, zo weet Omroep Gelderland te melden.

Nadat Vitesse in eigen huis onderuit ging tegen SC Heerenveen besloot Phillip Cocu om op te stappen. Al snel werden de gesprekken met Theo Janssen, Chris van der Weerden en Nicky Hofs gestart voor een rol als interim-trainer. Echter zouden de Arnhemmers liever Sturing weer aanstellen als tussenpaus. De zestigjarige oefenmeester is momenteel hoofd jeugdopleiding van de club, maar diende tussen 1999 en 2000, in 2018 en tussen 2019 en 2020 ook al eens al als interim-trainer van Vitesse. Binnen de club is Sturing de enige in het bezit van de juiste papieren om direct in te stappen.

Donderdag zouden de eerste gesprekken tussen Schemedes en Sturing hebben plaatsgevonden. Het besluit zou worden gesteund door de Raad van Commissarissen en supportersraad. Voor Vitesse wachten er nog vijf wedstrijden tot aan de winterstop. Zo speelt het nog in de competitie tegen Ajax, Fortuna Sittard, Heracles, Almere City en in de beker tegen SC Heerenveen. Na twaalf speelrondes in Vitesse met acht punten terug te vinden op de laatste plaats in de Eredivisie.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!