Nieuws

Maatsen openhartig over zijn 2023: 'De droom van iedere jongen'

Maatsen openhartig over zijn 2023: 'De droom van iedere jongen'

16 november - 16:00

Ian Maatsen beleeft in 2023 een turbulent seizoen. Hij keerde terug naar Chelsea, maakte zijn debuut in de selectie van het Nederlands elftal en is nu weer terug bij Jong Oranje. Volgens de verdediger gebeurt er dit jaar veel.

Maatsen werd in eerste instantie verhuurd aan Burnley. Toch besloot hij terug te keren bij Chelsea in de voorbereiding en voor zijn kans te gaan. Dat pakte goed uit, want nieuwe coach Mauricio Pochettino was gecharmeerd. "Je hebt alles wat een speler nodig heeft", vertelde de Argentijn tegen Maatsen, die het op zijn beurt weer vertelt aan het AD. "We hebben een goede band opgebouwd, ook omdat hij heel open is. Zijn deur staat voor iedereen open om te praten. Hij wil ook van zijn spelers leren en verplaatst zich zoveel mogelijk in hen."

Ondanks zijn transfer leverde het geen boze Burnley coach op. Het tegenovergestelde gebeurde juist. Maatsen heeft nog altijd contact met Vincent Kompany. "Ik heb hem eerlijk gezegd dat ik voor mijn kans wilde gaan bij Chelsea. Dat begreep en respecteerde hij helemaal. Dit betekent niet dat ik boos op je ben. We blijven je in de gaten houden, zei hij. We hebben af en toe nog contact. Vorige maand viel ik in tegen Burnley. Dat voelde heel raar. Mijn vrienden waren ineens rivalen."

De Chelsea speler is nu dus weer terug bij Jong Oranje. Dat vindt hij zelf helemaal niet erg. "Ik ben dankbaar dat ik een inside look heb gekregen in de wereld van grote mannen, met Oranje mocht reizen en land en fans kon vertegenwoordigen. Dat is de droom van iedere jongen. Hier kan ik lekker spelen. Dat ik niet bij het Nederlands elftal zit, daar hoeven we niet iets groots van te maken. Ik ga er hier een leuke week van maken met een mooie, nieuwe lichting waarin we de foutloze reeks tegen Gibraltar en Zweden hopelijk doortrekken."

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!