Nieuws

'Familie Nouri eiste zestig miljoen euro schadevergoeding van Ajax'

'Familie Nouri eiste zestig miljoen euro schadevergoeding van Ajax'

16 november - 11:10 Laatste update: 11:10

De familie van Abdelhak Nouri eiste een veel hogere schadevergoeding van Ajax. In totaal kwam het bedrag uit op zestig miljoen euro. Uiteindelijk viel met het bedrag met 7.85 miljoen euro een stuk lager uit.

Dat blijkt uit het boek Ajax in crisis van journalist Menno de Galan. 'Er is bijna vijf jaar over gesteggeld, veel te lang' schrijft hij. 'Ajax zal de familie van de door een hartstilstand getroffen voetballer een netto schadevergoeding betalen van 7.850.000 euro. Een fors bedrag, maar een schijntje vergeleken met de som die aanvankelijk wordt geëist.'

De familie Nouri deed een beroep op een rapport van zaakwaarnemer Mino Riola. 'Volgens een betrokkene wordt in dat rapport een uiterst rooskleurig beeld geschetst van de toekomst van Nouri: van Ajax naar Barcelona, vervolgens een paar jaar uitbuiken in een zandbak in het Midden-Oosten en daarna aan de slag als analist bij de NOS of ESPN. Een waanzinnig bedrag, 60 miljoen.'

Het kwam uiteindelijk niet zo ver. Abdelhak Nouri kreeg tijdens een oefenwedstrijd van Ajax in Oostenrijk op 8 juli 2017 een hartstilstand. Ajax erkende na het incident volledige aansprakelijkheid voor de tekortkoming in medische hulp en trof in 2022 een schikking. Dit om een arbitragezaak bij de KNVB te voorkomen. 

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!