Nieuws

'Nieuwe naam in Italiaans gokschandaal: ook Florenzi moet zich verantwoorden'

'Nieuwe naam in Italiaans gokschandaal: ook Florenzi moet zich verantwoorden'

16 november - 08:13

Er is een nieuwe naam naar boven komen drijven in het onderzoek naar Italiaanse voetballers en gokschandalen. Ook AC Milan-verdediger Alessandro Florenzi wordt in verband gebracht met illegale praktijken, meldt het persbureau AGI.

De Italiaanse voetbalwereld staat al enige tijd op zijn kop door een groot gokschandaal. Zo werden onder meer Sandro Tonali (Newcastle United), Nicolò Zaniolo (Aston Villa), Nicolò Fagioli (Juventus) en Nicola Zalewski (AS Roma) door de politie ondervraagd in een grootschalig onderzoek. Tonali werd zelfs voor bijna een jaar geschorst. Zaniolo kwam er genadig vanaf met een boete.

Het hoe en waarom rondom de mogelijke betrokkenheid van Florenzi is nog niet duidelijk. De AGI verwacht dat de ernst van de situatie niet zo groot is als bij Tonali en Fagioli. Laatstgenoemde kreeg ook een schorsing opgelegd, voor maar liefst zeven maanden. In de komende week heeft de Italiaans international waarschijnlijk een ontmoeting met de Milanese aanklager, waar hij zijn verhaal kan doen.

De 32-jarige Florenzi staat sinds 2022 onder contract bij AC Milan. Daarvoor speelde hij onder meer voor Paris Saint-Germain, Valencia, Crotone en AS Roma. Hij maakte tevens deel uit van de selectie die in 2021 Europees kampioen werd met Italië.

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!