Nieuws

'Omdat ik Spaans spreek, had ik ook met Roberto Carlos al snel een goede band'

'Omdat ik Spaans spreek, had ik ook met Roberto Carlos al snel een goede band'

25-06-2022 10:56

Hans Mulder beleefde een geweldige periode in India, waar hij samenspeelde met een aantal grote legendes. De routinier van RKC heeft een aantal mooie anekdotes over zijn periode bij Delhi Dynamos FC.

Mulder speelde in India samen met onder meer Alessandro Del Piero en Roberto Carlos. In zijn eerste seizoen maakte de RKC'er kennis met de exceptionele kwaliteiten van de Italiaanse wereldkampioen. "Del Piero had een waanzinnig overzicht. Hij keek vooraf al om zich heen, kwam in de bal en stak dan net zo makkelijk met links en rechts onze buitenspelers weg. Bijna iedere bal was perfect op maat. Hij werd veertig in die periode, maar toch ging hij na iedere training nog een half uurtje vrije trappen schieten. Zonder te overdrijven: van de dertig ballen schoot hij er 28 binnen", zegt Mulder in gesprek met Voetbal International.

In zijn tweede seizoen bij Delhi Dynamos stond Roberto Carlos voor de groep, die een dubbelfunctie als speler en trainer bekleedde. "Omdat ik Spaans spreek, had ik ook met Roberto al snel een goede band. In zijn rol als trainer was hij vrij serieus, maar vaak gingen we in de avond kletsen met een drankje erbij", zegt Mulder. "Hij maakte dan altijd grapjes en vertelde verhalen over hoeveel hij van vrouwen houdt. Volgens mij had hij zeven kinderen bij vijf verschillende vrouwen. 'Ik heb altijd pech', zei hij dan. 'Als ik een vrouw versier en een leuke avond met haar heb, is ze vaak de volgende dag al zwanger'. Ik kon altijd ontzettend lachen om die gast."