Nieuws

Ontslag Koeman helpt Barça niet: heerlijke goal Memphis niet genoeg tegen Alavés

Ontslag Koeman helpt Barça niet: heerlijke goal Memphis niet genoeg tegen Alavés

30-10-2021 22:55

Het ontslag van Ronald Koeman heeft nog niet het gewenste effect opgeleverd voor FC Barcelona. Onder leiding van interim-trainer Sergi Barjuan speelden de Catalanen in eigen huis met 1-1 gelijk tegen laagvlieger Alavés.

Barcelona kon nog niet beschikken over onder meer Frenkie de Jong, Pedri en Ansu Fati. Barjuan koos voorin voor Sergiño Dest en Memphis Depay, zoals ook Koeman de laatste weken vaak deed. Zij werden nu echter gesteund door Sergio Agüero. Veel plezier beleefde de Argentijn niet aan zijn basisplaats. Hij ging kort voor rust naar de grond en klaagde over pijn op de borst. De spits werd naar het ziekenhuis gebracht, waar hij een hartonderzoek moest ondergaan.

Zonder Agüero zette Barça het vele balbezit pas in de tweede helft om in een treffer. Memphis krulde fenomenaal raak. Het Catalaanse vertrouwen bleek echter nog altijd broos. Na zwak ingrijpen van de Barça-defensie maakte Luis Rioja razendsnel gelijk. De bedrijvige Memphis was na een goede actie van Gavi nog wel dicht bij de 2-1, maar hij raakte de paal. Zodoende bleef het bij 1-1 en dat leverde een fluitconcert op van de 37.000 aanwezige fans.

Het is een nieuwe klap voor Barcelona, dat verder achterop raakt in de titelstrijd in de Primera División. Dinsdag wacht het cruciale duel met Dinamo Kiev met het oog op overwintering in de Champions League. Of beoogd trainer Xavi dan al van de partij is, is de vraag.