Transfernieuws

'Barça ontvangt bod op Frenkie: zestig miljoen plus twintig miljoen aan bonussen'

'Barça ontvangt bod op Frenkie: zestig miljoen plus twintig miljoen aan bonussen'

09-06-2022 08:13 Laatste update: 14:00

Manchester United zit op de eerste rang bij de veiling van Frenkie de Jong. De Engelse grootmacht is bereid om zestig miljoen euro te betalen, plus twintig miljoen euro aan bonussen, weet MARCA.

De interesse van Manchester United in Frenkie de Jong is al langer bekend, maar volgens de Spaanse media wil het nu echt doorpakken. De middenvelder – die momenteel de pannen van het dak speelt in Oranje – gaf onlangs aan dat hij bij Barcelona wil blijven, maar van een garantie daarvan is op dit moment geen sprake. De ‘economische situatie’ van de Catalanen zou wel eens als prioriteit kunnen dienen.

Mundo Deportivo schrijft dat Xavi heeft ingestemd met een vertrek van De Jong, mits de kwaliteit van de selectie op hetzelfde niveau blijft. Bernardo Silva van Manchester City zou de omgekeerde weg tussen Manchester en Barcelona moeten gaan bewandelen. De Jong zou geen ‘prioriteit’ meer zijn voor Barça, wat betekent dat hij onder de juiste voorwaarden weg mag.

Barcelona neemt het bod van Manchester United serieus in overweging, maar MARCA denkt dat er nog wel eens een lange onderhandeling aan vooraf kan gaan voordat beide partijen akkoord geven.  Volgens MD komt zaakwaarnemer Ali Dursun volgende week naar Barcelona om over de toekomst van De Jong te praten.