Nieuws

'Hij gaf een ontzettend motiverende speech, maar vergat de selectie door te geven'

'Hij gaf een ontzettend motiverende speech, maar vergat de selectie door te geven'

08-06-2022 14:39 Laatste update: 14:41

Tony Adams ging na zijn Arsenal-carrière als trainer aan de slag en was onder andere actief bij het O19-elftal van Feyenoord. Peter Crouch herinnert zich de Engelsman, die in 2008 een vurige speech gaf voor zijn eerste wedstrijd bij Portsmouth FC. Adams vergat echter de selectie voor de wedstrijd bekend te maken. 

Crouch vertelt de anekdote in That Peter Crouch Podcast. "Ik weet niet meer tegen wie we speelden", zegt Crouch, die twee periodes voor Portsmouth speelde (2001-2001 en 2008-2009). "Maar het was een beetje een loterij."

"Voor zijn eerste gesprek met het team haalden hij ons allemaal bij elkaar, het was ongeveer een half uur voordat de wedstrijd begon. Hij kwam binnen en gaf een enorm opzwepende speech zoals je van Tony Adams kan verwachten", vertelt Crouch. 

"Hij liep hard weg na de speech en wij hadden allemaal het gevoel: yes, we zijn er écht klaar voor. Het was een geweldige eerste speech. Daarna keken we elkaar aan en zeiden we: hij heeft niet gezegd wie waar speelt, of wel?" De laatste trainersklus van Adams was in 2017 bij het Spaanse Granada CF. De Engelsman moest destijds na zeven wedstrijden alweer vertrekken.