NEC speelt komende twee thuiswedstrijden noodgedwongen in lege Goffert

NEC speelt komende twee thuiswedstrijden noodgedwongen in lege Goffert

25 oktober - 18:10
Eredivisie 0 Reacties

NEC moet de komende twee wedstrijden in een leeg Goffertstadion spelen. De club wilde vanwege het instorten van een deel van het uitvak uitwijken naar een ander stadion, maar dat is niet gelukt.

Het stadion is 'tot nader order' gesloten omdat het onderzocht moest worden naar aanleiding van de instorting van een deel van het uitvak na de derby tegen Vitesse. Dat betekent dat er geen publiek op de tribunes mag zitten tijdens de komende twee thuiswedstrijden van NEC, die tegen FC Groningen en sc Heerenveen. Aanstaande zondag komt de Trots van het Noorden al op bezoek in het Goffertstadion.

De zoektocht naar een tijdelijke uitvalsbasis is mislukt omdat gemeenten er moeite mee hebben dat Nijmeegse fans dan naar hun stad af zullen reizen. De incidenten rond de Gelderse derby hebben de aanhang van NEC een slechte naam bezorgd en dat maakt veel directeuren huiverig. Misschien is er voor de laatste twee thuiswedstrijden van de Nijmegenaren in 2021 wel iets mogelijk.

Algemeen directeur Wilco van Schaik geeft aan dat NEC er alles aan zal doen om op wedstrijddagen zo veel mogelijk supporters te faciliteren rondom het stadion of ergens in de stad, zodat ze toch nog de wedstrijddagbeleving op een bepaalde manier mee kunnen maken en de spelers en staf de aanwezigheid van de aanhang alsnog kan voelen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie