Nieuws

Botman op weg naar de uitgang bij Lille: Die clubs zijn wel geïnteresseerd, ja''

Botman op weg naar de uitgang bij Lille: "Die clubs zijn wel geïnteresseerd, ja''

02-06-2022 09:44
2

Sven Botman lijkt na twee jaar op weg naar de uitgang bij Lille OSC. De verdediger van Jong Oranje kan rekenen op de nodige interesse en acht zichzelf klaar voor een stap hogerop.

Botman verwacht dat hij zijn laatste wedstrijd voor de Fransen gespeeld heeft. "Dat weet ik niet, maar ik denk van wel", aldus de linkspoot tegenover het Algemeen Dagblad. "Het is de bedoeling dat ik een stap ga maken. Er lopen gesprekken nu. Daar ik ga ik allemaal niet op in, maar dat verloopt goed. Ik hoop wel dat de transfer voor het nieuwe seizoen rondkomt. Voor de voorbereiding ook het liefst, ja."

Afgelopen winter waren Newcastle United en AC Milan erg concreet voor de jeugdexponent van Ajax. Die interesse is niet verwaterd. "Die clubs zijn geïnteresseerd, ja. Veel meer kan en wil ik er niet over zeggen. Wat ik wil? Een mooie stap maken naar een mooie competitie. Ik heb ook zin in een nieuwe stap. Ik ben me er wel bewust van wat ik wil. Dat is niet per se naar díe club of díe competitie. Je weegt van alles mee en dan moet het totaalplaatje passen bij je. Ik moet er een heel goed gevoel bij hebben."

Botman speelde in totaal 79 duels voor Lille, scoorde daarin drie keer en gaf twee assists. In zijn eerste jaar werd de Nederlander verrassend kampioen van de Ligue 1, waardoor hij ook Champions League-ervaring op kon doen dit seizoen.