Nieuws

Nederlandse top meldde zich niet: 'Schouten had bij een grote club niet misstaan'

Nederlandse top meldde zich niet: 'Schouten had bij een grote club niet misstaan'

02-06-2022 09:23

Marco di Vaio en Ferry de Haan zijn onder de indruk van de ontwikkeling die Jerdy Schouten doormaakt de laatste jaren. De voormalig Italiaans international en huidig technisch directeur van Bologna vindt het meer dan terecht dat Louis van Gaal de voormalig Excelsior-speler heeft opgeroepen voor Oranje.

Di Vaio zag met eigen ogen aan dat Schouten zich moeiteloos aanpaste aan het niveau van de Serie A. "Al krijgt hij slechte ballen of komt hij in moeilijke situaties: hij wil vooruit", aldus de Italiaan in De Telegraaf. "Als we de bal niet hebben, helpt hij het team met zijn balveroveringen. Eén van de beste dingen aan Jerdy is zijn karakter. Hij is heel sterk, gelooft in zichzelf en dat is heel belangrijk. Ik denk dat dit het juiste moment is om naar het nationale team te gaan. De spelers daar zijn van hoog niveau, maar wat mij betreft kan hij spelen. Ik weet zeker dat hij het heel goed gaat doen."

Ferry de Haan is het daar roerend mee eens. Schouten werd in 2019 door De Haan verkocht aan Bologna. De Nederlandse (sub)top klopte niet voor de 25-jarige middenvelder aan. "Opvallend? Achteraf is dat natuurlijk makkelijk te zeggen, maar ik denk dat hij bij een grote club in Nederland zeker niet had misstaan. Zijn intelligentie maakte hem in die periode tot één van de beste onderscheppers, maar vooral zijn kwaliteiten aan de bal vormen zijn kracht. Zijn functionele techniek is echt van een heel hoog niveau. Dat hij zich snel aanpast? Ik verwacht dat dit bij Oranje hetzelfde zal zijn."

De Haan gunt het Schouten. "Jerdy is een normale, goede en leuke gozer en heeft dit helemaal zelf verdiend."