Nieuws

De Jong over United-interesse: 'Kan niets zeggen over contact met Ten Hag'

De Jong over United-interesse: 'Kan niets zeggen over contact met Ten Hag'

31-05-2022 11:57

Frenkie de Jong heeft nogmaals uitgesproken het liefst bij FC Barcelona te blijven. Op vragen over eventuele interesse van Manchester United houdt de dribbelaar zich op de vlakte.

De middenvelder verblijft momenteel bij het Nederlands elftal ter voorbereiding op de aankomende Nations League-wedstrijden. Dinsdag kreeg hij van de aanwezige pers vragen over zijn toekomst. "Vroeger was ik nog wel eens onbezonnen als me gevraagd werd naar andere clubs", reageert De Jong, geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Die tijd is geweest. Of ik gebeld ben? Ik kan daar niets over zeggen, maar het liefst blijf ik gewoon bij Barcelona."

De geruchten over een transfer naar Manchester United, waar Erik ten Hag komend seizoen de scepter zwaait, bereiken De Jong ook, zo geeft hij aan. "Natuurlijk krijg ik dat mee. Maar ik heb niets gehoord vanuit de clubleiding, dus ik neem aan dat er niets concreet is, of dat er al een akkoord zou zijn bereikt. Dan heeft het ook niet zoveel zin om me daar druk om te maken."

De link met The Mancuninans noemt de spelverdeler dan ook 'logisch'. "Gezien mijn verleden met Erik ten Hag, die mag iedereen leggen. Of ik contact met Ten Hag heb gehad? Ik kan daar verder niks over zeggen. Dat zou ik ook niet doen als het om andere clubs of trainers gaat." De Jong geeft tot slot aan 'kritisch' te zijn over de afgelopen drie jaar bij Barcelona. Spijt heeft hij niet. "Barcelona is altijd mijn droomclub geweest, van jongs af aan. Dat is het nog steeds."