Nieuws

Zo gaat volgens The Athletic het Liverpool van Arne Slot eruit zien

Zo gaat volgens The Athletic het Liverpool van Arne Slot eruit zien

27 april - 08:47

Arne Slot heeft in de afgelopen seizoenen Feyenoord flink veranderd wat de speelstijl betreft. The Athletic nam een blik naar wat allemaal bij de Rotterdammers is veranderd onder Slot en voorspelt hoe het Liverpool van Slot eruit gaat zien. VoetbalNieuws.nl neemt je mee in de analyse van het kwaliteitsmedium. 

Zo gaat het Liverpool van Arne Slot eruitzien

'Wanneer je het Feyenoord van Slot ziet, zijn er paralellen met Pep Guardiola en Roberto De Zerbi, vooral in de opbouw', aldus het medium. 'Verdedigers wordt verteld om korte passes naar het middenveld te spelen, die vervolgens de ruimte zoeken bij de backs of de vleugelspelers.' Bovendien gebruikt Slot zijn doelman vaak om op te bouwen met korte passes naar de centrale verdedigers. Zelden zal Timon Wellenreuther of Justin Bijlow een lange bal geven. 

Slot speelt veelal met een 4-2-3-1-opstelling en The Athletic verwacht dan ook dat Slot dit doorvoert op Anfield. Het zou kunnen betekenen dat Trent Alexander-Arnold meer een 6-positie inneemt en zijn back-positie definitief verlaat. TAA zal dan een centraal middenveld vormen met Alexis Mac Allister of Wataru Endo. Voor Ibrahima Konaté kan de komst van Slot een probleem zijn: de centrale verdediger heeft zijn passing niet onder controle zoals bijvoorbeeld David Hancko of Lutsharel Geertruida en daar bouwt Slot juist op.

Met het contract van Joël Matip dat afloopt is de kans zeker aanwezig dat Slot meteen op zoek gaat naar een rechtercentraleverdediger bij Liverpool. De kans bestaat dan ook dat de Nederlander iemand meeneemt van Feyenoord. 

Ook is de cutback belangrijk bij het Feyenoord van Slot, het terugleggen vanaf de achterlijn. Ook hiervoor is een speciale rol voor de backs weggelegd, iets wat ook gebeurde in het toptijdperk van Klopp: destijds zorgden backs Andy Robertsen en Alexander Arnold voor zeer veel gevaar en assists. Robertson en Connor Bradley zouden in dit geval uitermate geschikt zijn om dit uit te voeren voor The Reds.