Transfernieuws

'Nederlandse oud-Barça speler wil graag terugkeren: mogelijke transfer in de maak'

'Nederlandse oud-Barça speler wil graag terugkeren: mogelijke transfer in de maak'

8 mei - 08:15 Laatste update: 08:15

Xavi Simons zou volgens Spaanse media graag terugkeren naar FC Barcelona. De aanvaller die op dit moment gehuurd wordt door RB Leipzig heeft een bepaalde clausule in zijn contract staan die daarbij zou helpen. Hoe zit het precies? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Na een geweldig jaar bij PSV keerde Simons terug naar PSG, om vervolgens direct weer verhuurd te worden. De Nederlander kwam uiteindelijk terecht bij Leipzig in de Bundesliga en draait daar een alleraardigst seizoen. In de Duitse competitie speelde hij 31 wedstrijden en daarin kwam hij zeven keer tot scoren en gaf hij elf assists. Toch lijkt hij ook komend seizoen niet in de kleuren van PSG te gaan voetballen, maar zal hij mogelijk weer verhuurd worden.

Waarom zou FC Barcelona Simons mogelijk gaan huren?

Een groot gedeelte van zijn jeugd speelde Simons in La Masia van FC Barcelona. Volgens Mundo Deportivo zou de aanvaller ook graag willen terugkeren naar zijn jeugdclub. Ook Barça zou geïnteresseerd zijn in de aanvaller, mede door de financiële problemen waar de club mee kampt. 'Wachtend tot FC Barcelona zijn 'fair play'-problemen kan oplossen, en rekening houdend met het feit dat vorig seizoen veel van de oorspronkelijke plannen in duigen vielen omdat de hefbomen niet kwamen, werkt het sportmanagement van Barça ook aan alternatieven voor het centrum van het veld. Een van de namen die mensen leuk vinden is Xavi Simons', schrijft MD.

Precies daar liggen ook de kansen voor een hereniging tussen beide partijen. Het zou onwaarschijnlijk zijn dat PSG Simons komende zomer gaat verkopen, maar de Nederlander heeft een speciale clausule in zijn contract. 'Ondanks de verschillen die bestaan ​​tussen de Barça-club en PSG, heeft de speler een contractuele verplichting om de bestemming te kunnen kiezen waar hij wil vertrekken voor nog een seizoen uitgeleend.' Mochten de Parijzenaren hem nog een seizoen willen uitlenen, dan zal Simons zelf kunnen kiezen waar hij zal spelen.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!