Nieuws

'RB Leipzig keert terug in Rotterdam: Geertruida wederom op de radar'

'RB Leipzig keert terug in Rotterdam: Geertruida wederom op de radar'

8 mei - 11:35
1

Lutsharel Geertruida is wederom op de radar verschenen bij RB LeipzigDie Roten Bullen waren eerder al concreet voor de verdediger, maar toen kwam het niet tot een deal. Geertruida heeft nog een contract tot medio 2025 in Rotterdam.

Het is niet de eerste keer dat men in Rotterdam RB Leipzig op de deur hoort kloppen voor de diensten van Geertruida. Vorig seizoen stond de verdediger ook al in de directe belangstelling, maar Feyenoord en Leipzig kwamen toen niet tot een deal. Volgens BILD is de interesse van Die Roten Bullen weer opgewekt en zouden zij hem voor rond de dertig miljoen euro willen overnemen.

Echter hangt of staat de mogelijke deal met de toekomst van Benjamin Henrichs. De verdediger heeft net als Geertruida een deal tot medio 2025 en als hij kiest om te vertrekken, dan zal Leipzig stappen ondernemen om Geertruida op te pikken. 'Geertruida is een goed alternatief als Henrichs besluit niet te verlengen. Mocht de speler niet verlengen dan zal hij worden verkocht. Zelf wil de speler wachten tot na het EK', klinkt het.

Dit seizoen is Geertruida een van de leiders geworden van het Feyenoord van Arne Slot. Hij speelde 45 officiële duels voor de Rotterdammers en was zelfs goed voor acht doelpunten en vijf assists. Eerder werd hij ook al op de tribune bij West Ham United - Liverpool gespot, maar het zou toen gaan om een toeristisch bezoek aan London.