Transfernieuws

'Arne Slot ziet speler vertrekken: Liverpool-spits aangeboden bij Barcelona'

'Arne Slot ziet speler vertrekken: Liverpool-spits aangeboden bij Barcelona'

8 mei - 16:39

Darwin Núñez is aangeboden bij FC Barcelona door zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes, na eerder gefaalde pogingen om de overstap te maken. De Uruguayaanse spits, momenteel onder contract bij Liverpool, heeft mogelijk de Catalaanse club als zijn volgende bestemming als Robert Lewandowski vertrekt, zo meldt Sport. Hierdoor zal Arne Slot op zoek moeten gaan naar een nieuwe spits bij The Reds.

In 2020 was Núñez, toen nog spelend voor Almería, dichtbij een overeenkomst met Barcelona voor een transfer van acht miljoen euro plus bonussen. Echter, Benfica bood maximaal 34 miljoen euro voor de spits en verzekerde zijn diensten. Nu, na een periode bij Liverpool waarin hij niet volledig heeft kunnen overtuigen, denkt zowel de club als Núñez zelf aan een vertrek, ondanks de hoge vraagprijs van ongeveer 85 miljoen euro.

Ondertussen zijn er speculaties toegenomen nadat Ronald Araujo, verdediger van Barcelona, een foto op Instagram plaatste met Núñez. De tekst "Mijn broer" bij de foto heeft de geruchtenmolen verder aangewakkerd. Dit gebeurt te midden van berichten dat Barcelona Núñez ziet als een mogelijke vervanger voor Lewandowski. De betrokkenheid van Núñez bij Barcelona is eerder ook gesuggereerd door zijn landgenoot Luis Suárez, ondanks dat een eerdere deal niet doorging.

Ronald Araujo en Darwin Nunez