Nieuws

Waar en hoe laat wordt de bekerfinale tussen Union SG en Antwerp uitgezonden?

Waar en hoe laat wordt de bekerfinale tussen Union SG en Antwerp uitgezonden?

9 mei - 08:05 Laatste update: 14:37

Hemelvaartsdag staat qua voetbal vooral in het teken van de halve finales in de Europa League en Conference League, maar ook in België staat er iets moois op de rol. Union Sint-Gilles en Royal Antwerp vechten uit wie er met de Crocky Cup aan de haal gaat. Waar en hoe laat kan je dit duel volgen? VoetbalNieuws.nl dient als je agenda.

Prolongatie voor Van Bommel?

Mark van Bommel neemt na dit seizoen sowieso afscheid van Royal Antwerp, maar doet dit met een gevulde prijzenkast. Een seizoen geleden won de Nederlandse trainer de Jupiler Pro League en ook de Crocky Cup. Een jaar geleden werd KV Mechelen verslagen. Donderdagmiddag wacht Union Saint-Gilloise. Tijdens de vorige bekerfinale was Vincent Janssen ook trefzeker. Hij opende na 35 minuten vanaf de penaltystip de score, waarna Michel-Ange Balikwisha de deur in het slot gooide.

Waar Van Bommel in de beker nog altijd kans maakt op prolongatie, maakt Royal Antwerp geen kans meer op de titel. Vorig seizoen werd de ploeg van de Nederlander op krankzinnige wijze kampioen van België, maar door teleurstellende resultaten in de kampioenspoule is titelprolongatie uitgesloten. Union Saint-Gilloise maakt wel nog altijd kans op de titel. Club Brugge is nog altijd de koploper en met nog drie speelrondes te gaan staat Blauw-Zwart drie punten achter als nummer drie.

Waar en hoe laat kan je de Belgische bekerfinale kijken?

Het duel tussen Union en Antwerp begint om 15.30 op donderdag 9 juni. De wedstrijd wordt uitgezonden op het open kanaal van Ziggo Sport en de Belgische zender VRT, die ook in Nederland is te ontvangen. VoetbalNieuws.nl zal tevens verslag doen van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde liveblog zal ter zijner tijd online komen.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!