Nieuws

Van Nistelrooij legt uit: dit zegt de trainer over zijn toekomst en vertrek bij PSV

Van Nistelrooij legt uit: dit zegt de trainer over zijn toekomst en vertrek bij PSV

8 mei - 17:24

Ruud van Nistelrooij is ingegaan op zijn vertrek bij PSV afgelopen seizoen. De Nederlander trok destijds plotseling de deur achter zich in en VoetbalNieuws zet zijn uitspraken op een rij.

Van Nistelrooij was bezig aan zijn eerste seizoen bij PSV als hoofdtrainer van de Eindhovenaren. De voormalig aanvaller en topschutter van het Nederlands elftal wist zowel de Johan Cruijff Schaal als de KNVB Beker te winnen, maar besloot één speelronde voor het einde te vertrekken.

Wat zegt Van Nistelrooij over zijn vertrek bij PSV en zijn toekomst?

In gesprek met Diario AS gaat Van Nistelrooij in op zijn vertrek bij PSV. "Het was zwaar, want PSV is de club waar ik ben opgegroeid en mezelf heb gevormd als persoon en voetballer. Het team deed het goed, we hebben een aantal titels kunnen winnen, maar wat er feitelijk gebeurde was een gebrek aan vertrouwen tussen de clubleiding en mij, en ik had geen andere keuze dan te vertrekken", vertelt de trainer.

Nu hij dit seizoen aan geen club verbonden was, ging Van Nistelrooij op onderzoek uit bij andere topclubs. "Ik was in Buenos Aires, omdat ik heel graag een Boca-River wilde zien, en ik sprak met Demichelis en Gallardo zodat zij mij hun ervaringen konden vertellen. Ik ben ook in Spanje geweest, een paar maanden geleden met Pellegrini en in november vorig jaar in Valdebebas met Ancelotti. Al deze gesprekken zijn zeer vruchtbaar voor mij geweest en ik ben er zeker van dat ze mij veel zullen helpen als ik weer ga trainen, hoop ik binnenkort."

Van Nistelrooij geeft aan weer snel aan de slag te willen gaan en ligt vast een tipje van de sluier. "Ik zou heel graag in Spanje willen werken, maar ook in de andere twee competities waarin ik heb gespeeld, de Premier League en de Bundesliga. En ja, ik heb gesprekken gehad met enkele clubs in Spanje."