Transfernieuws

'Potter kan best betaalde Ajax-coach ooit worden, deel selectie juicht komst toe'

'Potter kan best betaalde Ajax-coach ooit worden, deel selectie juicht komst toe'

8 mei - 14:19
1

Mocht Ajax aan de haal gaan met Graham Potter, dan zijn sommige spelers in de selectie daar blij mee. Volgens The Telegraph staat onder andere Jordan Henderson te springen om de komst van de Engelsman, die de Amsterdammers zou kunnen verkiezen boven drie andere grote clubs in Europa.

De geluiden dat Potter de nieuwe coach van Ajax wordt, klinken met de dag harder. Volgens De Telegraaf zou de trainer wat inbinden op zijn eisen, maar volgens het Engelse medium zou hij alsnog 'de best betaalde trainer ooit' van Ajax worden als het zo ver komt. Dat juicht een deel van de selectie onder leiding van Henderson in ieder geval toe, klinkt het.

Niet alleen Ajax is geïnteresseerd in de diensten van Potter, zo blijkt. Volgens The Telegraph zou ook Manchester United hem op de radar hebben om een mogelijk ontslag van Erik ten Hag op te vangen. Daarnaast worden ook AC Milan én Feyenoord genoemd. De Rotterdammers zouden Potter 'hoog op de lijst' hebben staan om Arne Slot op te volgen, maar dat is niet iets nieuws. Ook FC Porto 'bewondert' het werk van Potter.

Of Potter de nieuwe trainer van Ajax gaat worden, zal snel duidelijk worden. Naast de Engelsman klinkt ook de naam van Francesco Farioli als alternatief.