Breaking news

'Spel nu echt op de wagen in Amsterdam: Potter wijst eerste voorstel van Ajax af'

'Spel nu echt op de wagen in Amsterdam: Potter wijst eerste voorstel van Ajax af'

25 april - 14:43 Laatste update: 14:49

Graham Potter heeft een eerste voorstel van Ajax afgewezen, aldus het Algemeen Dagblad. De Engelse trainer heeft dit naar verluidt niet om de sportieve redenen, maar om de financiële redenen gedaan, klinkt het.

Woensdag kwam het nieuws naar buiten dat Ajax en Potter in gesprek zijn gegaan over de trainersfunctie in Amsterdam. Op basis daarvan heeft de club nu een eerste voorstel richting de oefenmeester geschoven en deze is door de Engelsman afgewezen. Het positieve aan het verhaal is dat dit niet vanwege de sportieve argumenten is gedaan, maar vanwege het financiële plaatje, klinkt het. 

Gezien zijn verleden bij Brighton & Hove Albion en Chelsea is Potter een Premier League-salaris gewend. De aanbieding van Ajax komt daar bij lange na niet in de buurt, klinkt het. De Amsterdammers zullen dus met een flink verbeterde aanbieding moeten komen om de oefenmeester aan de staf toe te kunnen voegen.

Hoe Ajax precies in de wedstrijd zit, is niet exact bekend. Wel is Louis van Gaal naar verluidt van mening dat 'het omhoog stuwen van Ajax op nationaal en internationaal niveau' wel met Potter kan. Het is ook niet ondenkbaar dat de Amsterdammers uiteindelijk door zullen schakelen naar een van de andere kandidaten, besluit het AD.