Nieuws

'Bayern heeft vier kandidaten op de lijst: naast Ten Hag ook Schmidt in beeld'

'Bayern heeft vier kandidaten op de lijst: naast Ten Hag ook Schmidt in beeld'

4 mei - 11:40

Niet alleen Erik ten Hag staat op de kandidatenlijst bij Bayern München, maar ook Roger Schmidt is in beeld. De oud-PSV coach en Ten Hag zijn twee van de drie mensen die mogelijk de opvolger van Thomas Tuchel zouden kunnen zijn. Der Rekordmeister kreeg wel een 'nee' te horen van een andere kandidaat.

Op vrijdag maakte BILD bekend dat Ten Hag in beeld zou zijn om Tuchel op te volgen. Echter komt de krant met meer nieuws. Max Eberl, 'Head of Sport' bij Bayern München zou druk bezig zijn met vier nieuwe kandidaten. Drie daarvan blijven over, want Roberto De Zerbi heeft zijn 'nee' verkocht aan Bayern. "Ik denk dat ik graag wil blijven omdat ik van mijn spelers houd, ik hou van deze stad. Ik hou van mijn club en ik hou van mijn supporters", zei hij tegen Sky Sports.

Naast Ten Hag is ook een andere oude bekende uit de Eredivisie op het pad gekomen van Der Rekordmeister. Schmidt is momenteel nog de trainer van SL Benfica, maar hij zou de Portugezen in kunnen ruilen voor Duitsland. Met Benfica gaat Schmidt mogelijk geen prijs pakken dit seizoen en Europees werd hij uitgeschakeld. Er is in het land veel kritiek op zijn werkwijze.

Julen Lopetegui is de derde naam die op het verlanglijstje staat. Als enige trainer op de lijst is hij zonder club en dus zou een overstap voor Bayern München mogelijk goedkoper uitpakken. Begin augustus werd hij ontslagen bij Wolverhampton Wanderers, maar daarvoor was hij werkzaam bij Sevilla en Real Madrid.