Nieuws

Gepromoveerd: wanneer speelde Ipswich Town voor het laatst in de Premier League?

Gepromoveerd: wanneer speelde Ipswich Town voor het laatst in de Premier League?

4 mei - 15:44 Laatste update: 15:56

Ipswich Town keert na jaren afwezigheid terug in de Premier League. The Tractor Boys versloegen Huddersfield Town zaterdagmiddag met 2-0 en werden daardoor tweede in de Championship. Wanneer speelde Ipswich voor het laatst op het hoogste niveau? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Het verhaal van Ipswich is bijzonder. Vorig seizoen speelde de club bijvoorbeeld nog in de League One, op het derde niveau van Engeland. In het huidige overstijgen de mannen van trainer Kieran McKenna alle verwachtingen door tweede te worden en daarmee te promoveren naar de Premier League. Conor Chaplin en Nathan Broadhead werden topscorer met beide dertien treffers. Leif Davis is de grote man in de assists: achttien keer bereidde hij een goal voor.

Laatse Premier League-seizoen Ipswich Town

De laatste keer dat Ipswich Town in de Premier League speelde, was in het seizoen 2001/2002. Toen werden de blauwhemden achttiende, na een seizoen ervoor vijfde te zijn geworden. In 1962 werd Ipswich voor de eerste en enige keer in de clubgeschiedenis landskampioen van Engeland, maar het grootste succes dateert uit 1981, toen de UEFA Cup werd gewonnen door AZ in de finale te verslaan.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!