Portman Road ontploft voor doelpunt: Ipswich hard op weg naar promotie

4 mei - 14:40

Wes Burns heeft de fans van Ipswich Town in extase gebracht. Zijn doelpunt zorgt ervoor dat de Tractor Boys weer iets dichterbij de Premier League zijn gekomen. Door de achterstand van Leeds United is de tweede nieuwe Premier League ploeg bijna zeker.

Na slordig balverlies op het middenveld ging spits George Hirst er met de bal vandoor. De aanvaller bleef rustig en gaf de bal op een presenteerblaadje voor Burns. Bij de eerste paal was zijn schot Chris Maxwell te machtig en zo kon Portman Road voor het eerst juichen.

De laatste keer dat Ipswich Town in de Premier League speelde was in het seizoen 2001/2002. Sindsdien ging het minder met de ploeg, maar sinds muziekant Ed Sheeran eigenaar werd van de club gaat het geweldig. Vorig seizoen werd promotie veiliggesteld uit League One en een tweede promotie achter elkaar is dichterbij dan ooit.

Door de achterstand van Leeds bij Southampton hoeft Ipswich zelf niet eens te winnen. De Nederlander Joel Piroe was trefzeker voor Leeds, maar Southampton scoorde ook tweemaal. Als Leeds de wedstrijd niet weet om te draaien is Ipswich terug in de Premier League. Mocht het wel gebeuren is de missie ook makkelijk voor Ipswich. Dan moet het zelf winnen.