Transfernieuws

'Zoveelste nee voor Bayern: ook Schmidt heeft geen trek, Spanjaard nu in beeld'

'Zoveelste nee voor Bayern: ook Schmidt heeft geen trek, Spanjaard nu in beeld'

4 mei - 15:14 Laatste update: 15:57

Het lijkt een droomklus voor iedere trainer: instappen bij Bayern München, de club die het gros van de titels in Duitsland binnenhaalt. Toch is niets minder waar en blijven trainers weg bij de Duitse Rekordmeister. Ook Roger Schmidt heeft geen interesse, zo weet Sky Sports te melden.

"Ik ben niet op de markt," zei Schmidt, voormalig coach van PSV, tegen verslaggevers bij zijn huidige club Benfica. "Ik sta hier tot 2026 onder contract en wil niet eerder weg." De 57-jarige trainer, die twee jaar geleden naar Portugal vertrok, werd recent in verband gebracht met Bayern München nadat Ralf Rangnick aangaf dat hij niet de nieuwe coach wil worden.

De bondscoach van Oostenrijk heeft zijn zinnen gezet op het WK van 2026. Eerder hadden ook Xabi Alonso van Bayer Leverkusen en Julian Nagelsmann, coach van het Duitse nationale elftal, geen interesse in de positie bij Bayern.

'Bayern schakelt door naar Lopetegui'
De club zoekt een opvolger voor Thomas Tuchel, die aan het einde van het seizoen vertrekt. Volgens Sky Sports zou Bayern nu interesse hebben in Julen Lopetegui, die vorige zomer bij Wolverhampton Wanderers opstapte.

"Voor mij is het duidelijk dat ik tot 2026 bij Benfica Lissabon blijf. Dat is wat ik wil. Daarom heb ik een nieuw contract getekend", zei Schmidt. "Ik moet als trainer ook naar de ontwikkeling en het potentieel voor de komende jaren kijken. Ik denk dat veel dingen goed zijn. Sinds mijn aankomst zijn veel zaken positief veranderd."

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!