Transfernieuws

Romano: Ajax gaat tóch afscheid nemen van Mexicaanse flop, deal nadert

Romano: Ajax gaat tóch afscheid nemen van Mexicaanse flop, deal nadert

4 mei - 19:20 Laatste update: 19:31
1

Ajax gaat toch afscheid nemen van Jorge Sánchez. Volgens transferexpert Fabrizio Romano komen de onderhandelingen tussen de Amsterdammers en het Mexicaanse Cruz Azul bijna ten einde. 

Romano meldt zaterdagavond dat Sánchez, nu nog huurling bij FC Porto, definitief te overstap zal maken naar zijn thuisland. Het leek er lange tijd op dat Ajax de back niet kwijt zou raken, maar dat lijkt toch te gaan lukken. Sánchez zal Ajax ongeveer drie miljoen euro opleveren wanneer de deal wordt beklonken.

Sánchez werd het afgelopen seizoen verhuurd aan Porto, maar de Portugese topclub lijkt niet van plan om de rechtsback langere tijd over te nemen. De speler werd in 2022 overgenomen van América en daar betaalde Ajax vijf miljoen euro voor.

Sánchez ligt tot 2026 onder contract bij Ajax, maar de speler kon nooit zijn plek vinden in Amsterdam. Hetzelfde geldt voor Francisco Conceição, die ook op huurbasis voor Porto speelt. De zoon van trainer Sergio Conceição blijft echter langer bij Porto en wordt in de zomer definitief overgenomen. 

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!