Nieuws

'Feyenoord heeft Slot-recruitmentplan al klaar, mogelijk Scandinaviër als trainer'

'Feyenoord heeft Slot-recruitmentplan al klaar, mogelijk Scandinaviër als trainer'

25 april - 14:15 Laatste update: 14:34

Mocht Arne Slot naar Liverpool vertrekken, dan komt zijn opvolger mogelijk uit Scandinavië. Volgens 1908.nl heeft Feyenoord het recruitmentplan voor het vinden van een opvolger van de 45-jarige Bergentheimer al lang klaar en zitten er ook buitenlandse trainers bij.

Feyenoord en Liverpool zijn momenteel in onderhandeling over de afkoopsom die de Rotterdammers voor Slot - die zelf naar verluidt maar wat graag naar Anfield wil - af te stemmen. Mocht een deal er snel van komen, dan is het voor de Stadionclub noodzaak om snel een nieuwe kandidaat te vinden voor de dan vacante positie.

Volgens 1908.nl is de selectieprocedure voor een nieuwe hoofdtrainer al lang geweest en wordt er nu intern gediscussieerd over wie het moet gaan worden. Er zitten absolute topkandidaten tussen en deze komen voornamelijk uit het buitenland met bijvoorbeeld vele Scandinaviërs, klinkt het.

Welke namen dit zijn, is vooralsnog onbekend. Wel heeft het er alle schijn van dat Feyenoord per definitie voor een Nederlandse opvolger gaat. Zo wordt Zeb Jacobs - de nieuwe beoogde hoofd  jeugdopleiding van Feyenoord - door 1908.nl als voorbeeld genoemd van een in het buitenland gescoute werknemer.