Breaking news

Barcelona bevestigt: Xavi keert 180 graden en dient contract uit in Catalonië

Barcelona bevestigt: Xavi keert 180 graden en dient contract uit in Catalonië

25 april - 13:15 Laatste update: 13:24

Barcelona heeft bevestigd dat Xavi alsnog komend seizoen de trainer van de club is. De Spaanse oefenmeester is 180 graden gedraaid en komt terug op zijn eerdere beslissing, waardoor hij alsnog zijn contract uit gaat dienen in Catalonië.

Xavi kondigde eind januari 2024 aan dat hij aan het eind van het seizoen zou vertrekken als trainer van Barcelona. Volgens de Spanjaard had de club 'nieuwe dynamiek' nodig en moest het 'een andere weg in slaan'. Daar is de trainer nu van teruggekomen, nadat eerder deze week al langzaam doorsijpelde dat dit wel eens zou kunnen gebeuren.

Donderdagmiddag werd in een persconferentie duidelijk dat voorzitter Joan Laporta het is gelukt om Xavi te overtuigen van een langer verblijf. "Ik ben een clubman en ik voel veel vertrouwen van de kant van de president en de raad van het bestuur. De steun van de spelers is ook heel belangrijk geweest. Het is een project dat nog niet af is."

Sportief gezien zit het seizoen van Barcelona er haast al wel op. De Catalanen gingen afgelopen weekend onderuit in de Clásico en werden ook in de Champions League uitgschakeld door Paris Saint-Germain. Het gat met Real Madrid bedraagt momenteel elf punten.