Transfernieuws

AD linkt 'tactisch meest onderlegde trainer van de Eredivisie' aan Feyenoord

AD linkt 'tactisch meest onderlegde trainer van de Eredivisie' aan Feyenoord

24 april - 20:43
1

Feyenoord is actief op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer, nu Arne Slot voor een avontuur bij Liverpool lijkt te staan. Het Algemeen Dagblad oppert een aantal interessante namen om de succescoach op te volgen in Rotterdam, waaronder Rogier Meijer van NEC.

De overgang van Slot naar Liverpool nadert zijn voltooiing, aangezien The Reds haast hebben om de opvolger van Jürgen Klopp snel vast te leggen. Dennis te Kloese, de algemeen en technisch directeur van Feyenoord, staat voor de uitdaging een waardige opvolger te vinden. Uit het artikel van het AD blijkt dat er vooral twee trainers opvallen in Nederland: Joseph Oosting van FC Twente en Meijer van NEC.

Meijer, die recentelijk nog de tegenstander was in de bekerfinale, zou door de technische staf van Feyenoord worden gezien als één van de meest tactisch onderlegde trainers van de Eredivisie. 'Iemand die ook in stat is om wedstrijden naar zijn hand te zetten', schrijft de krant.

Hoewel de lijst van mogelijke kandidaten lang is, met namen als Pepijn Lijnders, Giovanni van Bronckhorst en Jesse Marsch, lijkt er nog niets concreet. De keuze voor een Nederlandse trainer zou voortkomen uit een voorkeur van Te Kloese, ondanks dat Engels de voertaal is op trainingscomplex 1908. Oosting en Meijer springen echter eruit door hun recente prestaties.