Nieuws

Timber nadert zijn rentree: dit is wanneer hij weer bij Arsenal in actie kan komen

Timber nadert zijn rentree: dit is wanneer hij weer bij Arsenal in actie kan komen

19 april - 18:04

Jurriën Timber maakt aanstaande maandag zijn langverwachte rentree in het voetbal na een afwezigheid van acht maanden wegens een knieblessure. De verdediger zal zijn comeback maken in de wedstrijd van Arsenal Onder 21 tegen Blackburn Rovers, zo maakte Mikel Arteta bekend. VoetbalNieuws neemt de rentree van Timber met je door!

"Jurriën gaat maandag met Arsenal onder 21 meedoen," bevestigde Mikel Arteta, hoofdcoach van Arsenal. Timber heeft de groepstraining bij Arsenal hervat in februari, nadat hij sinds augustus uit de roulatie was door een blessure opgelopen tegen Nottingham Forest. De overgang van Timber van Ajax naar Arsenal deze zomer kostte de Londense club veertig miljoen euro.

Arteta gaf toe dat Timber nog niet klaar is voor de eerste ploeg. "Na de wedstrijd met de beloften kijken we hoe ver Jurriën in zijn herstel zit en hoe hij zich voelt," zei Arteta, "Hij doet het erg goed op de trainingen, maar het duel met Wolves komt te vroeg." De Spaanse trainer ziet Timber als een flexibele speler voor de verdediging, die zowel op links als rechts uit de voeten kan.

Deze flexibiliteit komt mogelijk ook Ronald Koeman, bondscoach van Nederland, ten goede. "Ik zie hem vooral als een rechts- of linksback," aldus Arteta. Met het EK 2024 in aantocht en het eerste groepsduel op 16 juni tegen Polen, kan Timber mogelijk een belangrijke rol spelen in Duitsland. Timber maakte in juni 2021 zijn debuut voor Oranje en speelde in totaal als vijftien interlands. Het EK van komende zomer kan zijn tweede eindtoernooi met Nederland worden. De verdediger was er namelijk ook al bij tijdens het EK in 2021 en het WK van 2022.