Transfernieuws

Spaanse geruchten: Ajax probeert eerste contacten te leggen met entourage Xavi

Spaanse geruchten: Ajax probeert eerste contacten te leggen met entourage Xavi

19 april - 17:40 Laatste update: 17:42
2

Volgens bronnen dichtbij Diario SPORT heeft Ajax via tussenpersonen pogingen ondernomen om in contact te komen met Xavi. De coach die aan het einde van het seizoen vertrekt bij FC Barcelona, lijkt hoog op de lijst van de Amsterdammers te staan.

Ajax, dat na het aangekondigde vertrek van John van 't Schip nog altijd zonder trainer voor komend seizoen zit, ziet in Xavi de perfecte kandidaat om hun nieuwe project te leiden. 'Zijn filosofie over voetbal en zijn commitment aan de jeugdontwikkeling passen goed bij de ambities van Ajax', aldus SPORT.

De entourage van Xavi zou al op de hoogte zijn van de Amsterdamse interesse, maar wie de tussenpersonen zijn, is onbekend. Xavi wil naar verluidt eerst het seizoen bij Barça goed afsluiten, alvorens hij naar andere opties kijkt. Dat lijkt hij met een nogal stille aftocht te gaan doen. Barcelona werd afgelopen dinsdag uitgeschakeld in de Champions League, zag de Spaanse beker naar Athletic Bilbao gaan en heeft een vrijwel onoverbrugbare achterstand op koploper Real Madrid in La Liga.

Marijn Beuker, de directeur voetbal van Ajax, gaf in een interview met Ajax Life aan te zoeken naar een ervaren manager. "We willen iemand die samenwerkt met drie min of meer gelijkwaardige assistenten, complementair aan elkaar. Ieder met een eigen specialiteit: tactiek, winnaarsmentaliteit en individuele spelontwikkeling. Daar komt nog een keeperstrainer bij", zei hij.