Breaking news

Groot nieuws: Vitesse al gedegradeerd, KNVB geeft achttien punten in mindering

Groot nieuws: Vitesse al gedegradeerd, KNVB geeft achttien punten in mindering

19 april - 16:50 Laatste update: 17:01
4

Vitesse heeft een enorme straf gekregen van de KNVB. De Arnhemmers krijgen achttien punten in mindering in de Eredivisie en zijn daarmee definitief gedegradeerd naar de Keuken Kampioen Divisie. De proflicentie blijft voorlopig behouden.

Vitesse, dat nu op -1 punt staat, zegt niet in beroep te gaan tegen de straf. "We pakken de kans op licentiebehoud met beide handen aan. Alhoewel dit een zwarte dag is voor alles en iedereen die Vitesse een warm hart toedraagt, is dit wel de keiharde realiteit. Een dergelijke straf was immers onvermijdelijk", aldus algemeen directeur ad interim Edwin Reijntjes. "Daarentegen, en dat wil ik een ieder echt duidelijk maken, zijn wij enorm blij met de kans die ons wordt geboden ten behoeve van het behouden van onze licentie. Ook dit hing aan een zijden draadje."

"In de reactie van de licentiecommissie is echter duidelijk te lezen dat er vertrouwen is in de nieuwe koers van de club", voegt hij eraan toe. "Daar klampen wij ons aan vast en gaan we volle bak mee door. Ik zei het al eerder: Vitesse mag en kan niet verdwijnen!"