Breaking news

'Geen interim-directeur bij Ajax tot 21 mei, directie neemt taken Kroes over'

'Geen interim-directeur bij Ajax tot 21 mei, directie neemt taken Kroes over'

19 april - 15:06

De directie van Ajax zal de taken van de geschorste Alex Kroes overnemen tot de Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) op 21 mei. Dat meldt De Telegraaf. Het besluit volgt na de schorsing van Kroes, die verdacht wordt van voorkennis bij de handel in Ajax-aandelen.

Een brief aan het personeel onthulde vrijdagmiddag dat er tot de BAVA geen interim-algemeen directeur benoemd wordt. De huidige directieleden Marijn Beuker, Menno Geelen en Susan Lenderink zijn degenen die 'een stapje extra doen' om de taken van Kroes waar te nemen.

Op de agenda van de BAVA staat onder meer de toekomst van Kroes. De bestuursraad heeft afgelopen week aangedrongen op een heroverweging van het besluit om afstand te doen van de CEO. Met 73% van de aandelen heeft de vereniging Ajax aanzienlijke invloed op die beslissing.

Desondanks kan een definitief vertrek van Kroes leiden tot de aanstelling van een interim-CEO, een eis van de KNVB die stelt dat de club binnen zestig dagen na de BAVA een (interim-)CEO moet hebben. Dat hangt af van de uitkomsten van de vergadering op 21 mei.