Nieuws

'Volendam heeft recht op aanzienlijk deel transfersom bij PSV-vertrek Veerman'

'Volendam heeft recht op aanzienlijk deel transfersom bij PSV-vertrek Veerman'

19 april - 13:26 Laatste update: 13:57

FC Volendam heeft recht op een aanzienlijk deel van de transfersom wanneer Joey Veerman bij PSV vertrekt. Volgens De Telegraaf ontvangt de voormalig werkgever van de middenvelder zo’n vier procent.

Veerman maakte anderhalf jaar geleden de stap van SC Heerenveen naar PSV. Voordat de spelverdeler in Friesland speelde, was Volendam de club waar hij werd opgeleid en ook nog in het eerste speelde. Het blijkt dat de club uit het vissersdorp goede afspraken heeft gemaakt rondom de Veerman-deals.

'Bij een vertrek van Joey Veerman bij PSV krijgt FC Volendam vier procent van de transfersom', aldus de ochtendkrant. Het zou de zoveelste indirecte transferklapper zijn die Het Andere Oranje maakt. Eerder werd er bijvoorbeeld driehonderdduizend euro verdiend aan de transfer van Micky van de Ven naar Tottenham Hotspur.

Of Veerman bij PSV vertrekt, valt nog te bezien. Van de twee partijen is bekend dat ze nog in gesprek zijn over contractverlenging, al heeft de middenvelder al meermaals aangegeven dat hij ambitieus is in zijn voetbalcarrière. Volgens Transfermarkt vertegenwoordigt Veerman een transferwaarde van 32 miljoen euro en vanaf ongeveer dat bedrag zal dus moeten worden begonnen met bieden. Het zou betekenen dat Volendam minimaal zo’n 1,28 miljoen euro ontvangt.