De Boer kan zich vinden in Ajax-teksten Van Basten: 'Voelt wel een beetje naar'

29-08-2023 12:29 Laatste update: 12:55

Ronald de Boer kan zich vinden in de woorden van Marco van Basten over Ajax. De voormalig topspits heeft ook zo zijn bedenkingen over de aanwinsten van de Amsterdammers, maar vindt wel dat deze jongens allemaal de tijd moeten krijgen in de hoofdstad, zo vertelt hij in TITELSTRIJD van VoetbalNieuws. 

Een week geleden was Van Basten zeer kritisch op Ajax. De drievoudig gouden bal-winnaar noemde Ajax geen Ajax meer maar FC Amsterdam, waarmee hij insinueerde dat hij de club niet meer herkent zoals hij die vroeger wel kende. Van Basten is niet onder de indruk van de aankopen die Mislintat tot nu toe heeft gedaan.

"Het voelde bij mij nu ook wel een beetje raar dat er nu zoveel buitenlandse spelers gekocht zijn", begint De Boer, die veel aanwinsten in eerste instantie niet kende. "Dat is voor veel mensen zo en voor mij ook. Akpom, Medic, Tahirovic kende ik niet, al is dat overigens wel een hele goede speler, Forbes, Gaaei. Het zijn allemaal spelers die je allemaal niet kent dus dat maakt het een beetje een naar gevoel."

"Ik begrijp zijn bewoording (van Van Basten, red.), maar ik vind ook dat je iemand een kans moet geven", vervolgt de voormalig speler van onder meer Ajax en FC Barcelona. "Misschien zijn het wel spelers als Martínez, Tagliafico en Kudus. Dus laten we even nog wachten", besluit hij.

De aflevering van TITELSTRIJD is ook te beluisteren op alle streaminsgdiensten: