Begeerde PSV'er ontwikkelt zich: 'Na Kudus misschien wel beste de rechtsbuiten'

01-08-2023 14:29 Laatste update: 14:50

Johan Bakayoko maakt een goede indruk tijdens de voorbereiding van PSV en dat is ook de nodige clubs uit het buitenland niet onopgemerkt gebleven. Volgens het Eindhovens Dagblad en Voetbal International denken Paris Saint-Germain en SSC Napoli aan de Belg. In TITELSTRIJD van VoetbalNieuws.nl werd de ontwikkeling van Bakayoko al even onder de loep genomen.

Bakayoko kwam afgelopen weekend met PSV in actie tegen Nottingham Forest. Daarin was de speler belangrijk voor zijn club, aangezien hij het enige doelpunt van de wedstrijd wist te maken. De aanvaller speelde vooral een sterke tweede helft.

"Wie positief opviel was Bakayoko, die maakte een goed doelpunt", begint Daan Jurgers, die Bakayoko flinke stappen heeft zien maken. "Hij is bevlogen en is een speler die nu niet voor niets international is van België. Ik denk dat hij op dit moment misschien wel de beste rechtsbuiten is van de top drie wanneer Kudus nog bij Ajax vertrekt."

"Hij blijft wel druistig", haakt Brecht Versluis in, die nog altijd wisselvalligheid in het spel van de Belg ziet. "Hij heeft momenten van zo: dit gaat hem worden dit seizoen. Maar hij heeft ook momenten dat hij de bal kwijt raakt en dat Peter Bosz na afloop staat te kijken van: wat was jij nu aan het doen."

Afgelopen seizoen blonk Bakayoko uit met zijn voorzetten waar spelers als Luuk de Jong, Fabio Silva en Guus Til geregeld van konden profiteren. "In principe mag hij de bal wel eens verliezen, de creativiteit moet van hem komen. Afgelopen seizoen waren zijn voorzetten ineens heel goed tijdens de tweede seizoenshelft. Zondag zag je dat hij wat doelgerichter werd. Dat doelgerichte dat PSV een beetje mist kan hij misschien wel gaan brengen", besluit Yannick Sonnemans.