Algemeen directeur Van der Kraan is woedend: 'Dit is FC Twente-onwaardig'

28-07-2023 06:45 Laatste update: 06:59
2

Paul van der Kraan is woedend na de rellen tussen fans van FC Twente en Hammarby IF. De algemeen directeur van de Tukkers spreekt er schande van en overweegt geen uitfans toe te staan voor de returnwedstrijd volgende week.

Na de 1-0 zege van Twente op Hammarby liep het vreselijk uit de hand in Enschede. Fans van beide ploegen gingen met elkaar op de vuist en de vechtpartijen gingen buiten het stadion door. "Vreselijk. Dit is FC Twente-onwaardig", reageert Van der Kraan na afloop. "Dit hoort niet in een stadion thuis, in geen enkel stadion. Of het voorkomen had kunnen worden? Dat gaan we uitzoeken. Ik vind het te snel om daar nu een antwoord op te geven."

Honderden fans van Hammarby zaten tijdens de wedstrijd in het thuisvak en dat zorgde voor irritaties. "Wij waren verplicht om tweehonderd kaarten beschikbaar te stellen aan Hammarby", legt Van der Kraan uit. "Die waren bestemd voor sponsoren, maar ik heb niet het idee dat ze bij de juiste mensen terecht zijn gekomen. Er zijn daar behoorlijk wat ongeregeldheden geweest."

"Geen fans meenemen is een mogelijkheid", vertelt de algemeen directeur over mogelijke consequenties. "Er wordt nu om maatregelen gevraagd. Maar dat gaan we eerst doornemen, terwijl we analyseren wat er fout is gegaan. We kijken uiteraard naar de uitwedstrijd volgende week. Als ons besluit helder is, zullen we ons melden."