Guardiola bekritiseert Haaland: 'Moet betrokken zijn bij wat we aan het doen zijn'

14-03-2023 07:36

Pep Guardiola verwacht meer van Erling Haaland. De oefenmeester van Manchester City wil de Noor meer zien doen dan alleen doelpunten maken.

Sinds zijn komst naar de Premier League maakte Haaland al 33 doelpunten voor Manchester City. Dat zijn statistieken om over naar huis te schrijven, maar Guardiola verwacht meer. "Ik hou er niet van wanneer een speler alleen maar in de zestien staat om doelpunten te maken", begint de Spanjaard tijdens een persmoment in aanloop naar de Champions League-return tegen RB Leipzig.

"Natuurlijk is dat het belangrijkste wat we van Haaland verwachten, maar wanneer we meer op onze helft spelen en hij niet een doelpunt kan maken hebben we hem actie nodig. Hij moet betrokken zijn bij wat we aan het doen zijn", vervolgt Guardiola, die wel vindt dat de spits beter is geworden sinds zijn komst naar City. "Hij is wel een beetje beter geworden, maar hij kan nog meer verbeteren."

Dinsdagavond staat het duel tegen RB Leipzig op het programma. Het heen-duel in Duitsland eindigde in een 1-1 gelijkspel.